Predstavitev projekta Agrotur na sejmu AGRA 2014

There is no translation available.

Od 23. do 28. avgusta 2014 je potekal v Gornji Radgoni že 52. mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA, na katerem je bil v okviru Kmetijskega inštituta Slovenije predstavljen tudi projekt AGROTUR, Kraški agroturizem/Agroturistica carsica.

Agra fotka 14

Prikazu rezultatov dosedanjih raziskav je sledila degustacija terana, obenem pa je bila izvedena še potrošniška anketa o vplivu vsebnosti soli v kraškem pršutu na njegovo kakovost in všečnost. Anketiranih je bilo preko 300 obiskovalcev, rezultati bodo objavljeni ob zaključku projekta.

Pomurskega sejma se je udeležilo 1.750 razstavljavcev iz različnih držav ter okrog 128.000 obiskovalcev. V mednarodnem letu družine in družinskega kmetovanja je bil poseben poudarek namenjen pridelavi zdrave hrane. Projekt Agrotur posveča veliko pozornosti in aktivnosti izboljšanju tradicionalnih kraških kmetijskih pridelkov ter produktov in promociji kraških turističnih kmetij. Sejmu so prisostvovali tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, predsednik vlade dr. Miro Cerar, minister za kmetijstvo in okolje Dejan  Židan in mnogi drugi predstavniki najpomembnejših institucij s področja kmetijstva, gospodarstva, raziskovanja ter izobraževanja.